Camping d’n Mastendol - Rijen

Camping d’n Mastendol - Rijen

"Spelenderwijs bekwamen kinderen van alle leeftijden zich hier onbewust in allerlei sociale, motorische en lichamelijke vaardigheden op het niveau dat bij hen past."

Ontwerp

Spelen in lagen. Wel eens van gehoord? Tja, als onze ontwerpers eenmaal iets in het hoofd hebben... Het concept van het speelterrein is even uniek als eenvoudig. Kinderen maken kennis met drie dierlijke karakters die elk hun speellaag hebben op het terrein: onder, in en boven het bos. Spelenderwijs leren de kinderen zo meer over de leefomgeving van hun ‘bosvriendjes’.

Kruip door een spannend rioolbuizenstelsel en ontmoet Dora Das. Of struin over kronkelpaadjes op zoek naar het hol van Victor Vos. Klimgeiten klauteren via touwen, trappen en netten naar boven en gaan op bezoek bij Evert Eekhoorn, die in één van de 2,5 meter hoog gelegen boomhutten woont. Alle dieren komen bij elkaar bij de centraal gelegen drinkplaats en de vuurplaats bij de waterloop. Landmarks en een speelveld met heuvels bieden in al hun eenvoud nog tientallen spelaanleidingen. Rennen, rollen, verstoppen, begluren, kletsen, klimmen, spetteren of gewoon rustig spelen in een van de dierenholen... Bedenk het maar!


Bijzondere oplossing

Spelen in drie ‘natuurlijke’ lagen nodigt kinderen echt uit. In combinatie met het altijd aantrekkelijke water raken jong en oud niet uitgespeeld. Het terrein oogt niet bedacht maar zeer natuurlijk. Toch is er veel denkwerk aan vooraf gegaan. Want wie goed kijkt ziet dat elk onderdeel z’n eigen uitdagingen kent. De kinderen worden zo ongedwongen door het ontwerp verdeeld in ‘lef’ en ‘leeftijd’. Nergens staan bordjes, een speelaanleiding trekt óf het kind aan óf remt hem/haar op natuurlijke wijze af, omdat het kind onbewust wel aanvoelt dat het nog even niet toe is aan een volgende uitdaging. Zo spelen de kleintjes als vanzelf meer met leeftijdsgenootjes en vinden oudere kinderen elkaar weer in hun gemeenschappelijke drive om hun eigen grenzen te verkennen, hoog in de bomen.

Blijvend resultaat

Het drielaagse bosdierenspeelconcept biedt veel kansen om verder te exploiteren, binnen en buiten het speelterrein. De opdrachtgevers zijn erg enthousiast en benutten het terrein en de drie karakters volop. Kinderfeestjes, kindermenu’s, recreatieteam... de mogelijkheden zijn eindeloos. Net als de speelmogelijkheden met Kindnatuurlijk spelen van Donkergroen.

Spelen Project 1
Spelen Project 2
Spelen Project 3
Spelen Project 4
Spelen Project 5
Spelen Project 6
Spelen Project 7
Spelen Project 8

Heeft onze filosofie uw fantasie geprikkeld? Wilt u meer weten over de mogelijkheden van Kindnatuurlijk spelen? We gaan graag vrijblijvend met u om tafel om ons verhaal toe te spitsen op uw specifieke vragen, eisen en situatie.

Neem contact op

Volg ons