Karakter - Zwolle

Karakter - Zwolle

"Vooral het skelterparcours en de zelfbedienbare airtrampoline worden intensief door de kinderen gebruikt."

Ontwerp

De bestaande speelvoorzieningen stonden al meer dan 10 jaar op het terrein. Vanwege slijtage, veroudering en uit veiligheidsoverwegingen konden deze niet meer worden hergebruikt. Hoewel de tuin bij de verbouwing, zoals voor zovelen, ook voor Karakter een sluitpost bleek te zijn, heeft de organisatie het er niet bij laten zitten.
Het standpunt van Karakter is dat kinderen naast de inspannende therapieën voor hun psychiatrische problemen ook tijd en ruimte moeten krijgen voor ontspanning. En dat is de reden waarom Karakter naarstig op zoek is gegaan naar sponsoren voor een nieuwe buitenruimte. En met succes! Karakter heeft het zo voor elkaar gekregen om budget vrij te spelen voor een nieuw speelterrein waar onze afdeling Ontwerp en Advies zich over mocht buigen.


Bijzondere oplossing

Onze afdeling Ontwerp en Advies maakte voor het terrein een “Onbeperkt spelen” plan op maat, toegespitst op kinderen van 6 tot 18 jaar. De opzet van het speelterrein is zodanig dat kinderen en jongeren op een veilige wijze individueel én gezamenlijk kunnen spelen en daarbij ook hun energie kwijt kunnen. Het skelterparcours met zebrapad en rotonde is daar een prachtig voorbeeld van. Opvallend op het terrein is de verandering in indeling. Wat eerst nog als één groot open terrein werd gezien is omgetoverd tot een landschap met speelruimtes voor iedereen. Deze ruimtes zijn gecreëerd door bestaande hagen door te trekken op het speelterrein. Ook is hiermee een verbinding gelegd tussen het gebouw en het terrein.

Blijvend resultaat

Voor kinderen die bij Karakter een intensieve behandeling volgen is het belang van buiten spelen tweeledig: ontspannen en functioneel. Ontspannen door onbezorgd kind te kunnen zijn. Functioneel door je fantasie te prikkelen, te communiceren met anderen, je te houden aan (verkeers)regels en samen te werken. Kort samengevat een omgeving waarin kinderen zich veilig voelen en zich naar vermogen kunnen ontplooien tot evenwichtig individu in de maatschappij.Spelen Project 1
Spelen Project 2
Spelen Project 3
Spelen Project 4
Spelen Project 5
Spelen Project 6
Spelen Project 7
Spelen Project 8

Heeft onze filosofie uw fantasie geprikkeld? Wilt u meer weten over de mogelijkheden van Kindnatuurlijk spelen? We gaan graag vrijblijvend met u om tafel om ons verhaal toe te spitsen op uw specifieke vragen, eisen en situatie.

Neem contact op

Volg ons