• header-4

  Spelen op school

    Meer met minder... 

 • header-1

  Grenzen verleggen

    Als leren vanzelf gaat... 

 • header-2

  Samen spelen

   Samen op avontuur... 

 • header-3

  Sociale werking

   Lekker kletsen op het schoolplein... 

Mienke over spelen van en met kinderen

De komende tijd ga ik blogs schrijven op deze site over spelen; voornamelijk het spelen van en met kinderen. Deze blogs ontstaan natuurlijk niet zomaar. Aan de basis van mijn interesse voor kinderen en hierbij natuurlijk spelen, staat mijn eigen jeugd. De komende tijd ga ik blogs schrijven op deze site over spelen; voornamelijk het spelen van en met kinderen. Deze blogs ontstaan natuurlijk niet zomaar. Aan de basis van mijn interesse voor kinderen en hierbij natuurlijk spelen, staat mijn eigen jeugd.
Ik ben opgegroeid op het platteland in Friesland, mijn ouders hebben een boerderij omgetoverd tot woonboerderij. Er waren geen koeien meer, wel een prachtige schuur (de deel) waar je heerlijk kon spelen. Er kwamen kippetjes, grote witte geiten, katten en honden bij. Op deze plek heb ik mijn eerste ontdekkingen en ervaringen opgedaan, hangend aan dikke takken of springend over sloten. Mijn liefde voor kinderen was er altijd al. Toen ik zelf nog op de basisschool zat wilde ik kraamverzorgster worden. Later verloskundige en kinderarts, maar juf?! Dit vonden mijn leerkrachten de uitgelezen baan voor mij; dat nooit! Toch ben ik nu afgestuurd leerkracht binnen het basisonderwijs. De Pabo heb ik gecombineerd met mijn bachelor Pedagogische Wetenschappen aan de VU (Universitaire Pabo). Na deze diploma’s te hebben ontvangen, ben ik aan mijn master Orthopedagogiek begonnen. Ik heb een prachtige stage gedaan in Zuid – Afrika en terug in Nederland mijn master afgerond. Tegelijk startend met de vakopleiding bewegingsonderwijs, welke nu ook is afgerond. Hiernaast ben ik ook een hele trotse tante van twee geweldige neefjes. Omdat ik binnen mijn beroep en als tante, prachtige momenten meemaak van kinderen, ga ik deze met jullie delen. Als kind moet je de wereld ontdekken door te spelen, te ervaren, te voelen, uitgedaagd worden en te doen. Zoals Loesje een uitspraak heeft: “Wat er ook speelt in deze wereld, laat het vooral de kinderen zijn”. Natuurlijk spelen! Gaat u mee op avontuur?

Bron: Tekst Mienke

Heeft onze filosofie uw fantasie geprikkeld? Wilt u meer weten over de mogelijkheden van Kindnatuurlijk spelen? We gaan graag vrijblijvend met u om tafel om ons verhaal toe te spitsen op uw specifieke vragen, eisen en situatie.

Neem contact op