• header-4

  Spelen op school

    Meer met minder... 

 • header-1

  Grenzen verleggen

    Als leren vanzelf gaat... 

 • header-2

  Samen spelen

   Samen op avontuur... 

 • header-3

  Sociale werking

   Lekker kletsen op het schoolplein... 

Donkergroen aanwezig op conferentie Kind van Nature

Op woensdag 28 september is Donkergroen aanwezig op de conferentie Kind van Nature. Deze editie staat in het teken van gendergerelateerde aspecten van Groen in kinderopvang en onderwijs.
Locatie
Burgers Zoo in Arnhem

Thema
Gender in Groen M/J verschillen bij natuureducatie en - beleving Deze editie wordt er stil gestaan bij gendergerelateerde aspecten van Groen in kinderopvang en onderwijs. Welke verschillen zijn er in natuurbeleving tussen meisjes en jongens? Kunnen we hier rekening mee houden als het gaat om het aanbieden van activiteiten en lessen? Vragen meisjes en jongens een andere inrichting van de groene omgeving? Mogen zij dezelfde risico's lopen? Zowel plenair als in het workshopprogramma komt het thema aan bod. Donkergroen ontwikkelt speelomgevingen waarbij we de natuur van het kind als uitgangspunt nemen. We kijken naar (verschillen in) leeftijd, ontwikkeling, beperking, spelkarakter en spelbehoeftes van jongens en meisjes. Ontwerpen die aansluiten op de aanwezige stads- en landschapskwaliteiten en daardoor uniek zijn. Dingen ontdekken, onderzoeken en beleven, grenzen verkennen, uitdagingen aangaan: het zit in de natuur van ieder kind. En dan blijkt hoe al die verschillende kinderen op hun eigen manier plezier beleven aan één en dezelfde speelomgeving!

Onze adviseur Hester Walda praat u graag bij!

Klik hier voor meer informatie.

Heeft onze filosofie uw fantasie geprikkeld? Wilt u meer weten over de mogelijkheden van Kindnatuurlijk spelen? We gaan graag vrijblijvend met u om tafel om ons verhaal toe te spitsen op uw specifieke vragen, eisen en situatie.

Neem contact op